У профілактиці хвороб пародонту (пародонтозу) велику роль відіграє харчування.

Перш за все воно повинно бути повноцінним, тобто містити в оптимальній кількості все речовини, необхідні для життєдіяльності організму: білки тваринного походження (м'ясо, молоко, риба), рослинного походження (бобові та ін.), Амінокислоти (вони необхідні для процесів синтезу білка, відновлення тканин), жири та вуглеводи (джерело енергії для процесів обміну), мікроелементи і вітаміни (біологічні каталізатори різних біологічних процесів).

Необхідно пам'ятати, що переїдання, як і голодування, порушує обмін речовин в організмі. Тому дуже важливо правильно визначити якісний і кількісний склад раціону: оптимальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів.

Надлишок вуглеводів особливо шкідливий людям, схильним до розвитку пародонтозу, пародонтиту. Вуглеводи створюють умови для утворення зубного нальоту.

На стан зубів певною мірою впливає і консистенція їжі, її кулінарна обробка. Їжа повинна забезпечувати гарну очіщаемость зубів, створювати посильну функціональне навантаження на пародонт. У раціоні повинні бути сирі овочі і фрукти. В процесі їх жування зміцнюються тканини пародонту і відбувається природне самоочищення порожнини рота.


Разом з цим читають

м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 340/3

(0512) 59-09-05

(096) 486-54-05

(063) 976-31-69

(067) 953-49-59


м. Миколаїв, проспект Корабелів, 7

(0512) 63-65-73

(096) 800-29-44